PRODUCENT: Ravensburger

MAKER: Kinetic, Grafikshause G. Kösler

ILLUSTRATIES: Ian Steven

NEDERLANDS: ja

VERKRIJGBAAR: klik hier

Wat vindt een konijn lekkerder dan wortels? Een Mega-wortel natuurlijk! En laat die nou bovenop die heuvel klaarliggen voor het snelste konijn! Onderweg kan je wel in een put geduwd worden, maar je kan ook afsnijden over de brug. Wie is als eerste bij het eindpunt?

Bunny Hop is een spel dat in meerdere edities is uitgebracht, meestal onder dezelfde naam. Het gaat nu om de mini-uitvoering van Ravensburger uit 2016.

Bij Bunny Hop is het de bedoeling dat je een van je twee konijnen als eerste bij de finish krijgt. Je kan andere konijnen terug naar de start sturen, door ze in een gat te duwen of zorgen dat het voor jezelf veilig is.

MECHANISMEN: Roll-and-move

WERKWIJZE: Bewegen doe je bij Bunny Hop door een zwieper te geven aan een draaischijf. Je kan dan een van je konijnen één, twee of drie plekjes vooruit laten gaan. Maar elk vakje dat bezet is mag je overslaan. Op die manier kan je goed gebruik maken van konijnen die voor je op het parcours staan.

Er zitten ook gaten in de weg. Daar moet je overheen springen óf je kan er een plank overheen leggen. Maar die komt dan weer ergens anders vandaan, zodat daar een gat bloot komt te liggen. Ook kan je een ‘molletje’ draaien, zodat je een andere speler een duwtje mag geven. Als die dan in een gat terecht komt, moet deze helemaal terug naar het begin. En dat kan best frustrerend zijn, als je koploper bijna bij het einde is.

Ook is er de mogelijkheid om af te snijden over een van de touwbruggen. Maar ook hiervoor geldt dat er maar één brug kan zijn en dat die op twee plekken neergelegd kan worden.

COMPONENTEN: Zoals je van Ravensburger mag verwachten zijn de componenten prima in orde. De konijnen zijn schattig en kleurrijk genoeg en het bord bestaat uit vier puzzeldelen, zodat het in een klein doosje past. Op die manier kan je het makkelijk meenemen op vakantie.

MOEILIJKHEIDSGRAAD: Het spel is gemaakt voor kinderen tussen de vier en de acht jaar. En dat lijkt ook wel te kloppen. Voor jongere kinderen zal het net wat te moeilijk zijn, want – geloof het of niet – er zitten nog wat tactische keuzes is het spel. Oudere kinderen zullen het al snel te ‘kinderachtig’ vinden.

INTERACTIE: Het spel loopt over van interactie. Als een konijn je inhaalt, kan je dat weer op weg helpen richting het einde. Of het kan ervoor zorgen dat je alleen maar in een gat terecht kan komen. Maar ook als iemand anders aan de beurt is, blijft het spannend. Want als jouw broertje iemand een duwtje kan geven, wordt dat dan papa of ben jij de pineut en wordt jij in de put geduwd. Hier is natuurlijk wel het risico op een tranendal aanwezig.  

OORDEEL:  Onderschat dit spelletje niet. Er zit wel degelijk tactiek in. Omdat je twee konijnen tot je beschikking hebt, is het soms best even handig om het ene konijn te laten staan en de andere wat stapjes te laten zetten.

Er zijn tal van overeenkomsten met bijvoorbeeld mens-erger-je-niet, zeker omdat je iemand helemaal terug naar het begin kan sturen. Maar het spel heeft veel meer uitdaging. En zit het een keer niet mee? Dan is het na tien minuten (maximaal) weer afgelopen. En dan kan iedereen weer bij het begin beginnen voor een nieuw potje.

Door Redactie