Even geen Essen of andere megabeurzen vandaag, maar we gaan even dieper op de materie in. Dat spellen goed zijn voor de ontwikkeling, dat staat wel buiten kijf. Maar wáárom zijn ze eigenlijk goed voor de ontwikkeling en hoe haal je daar het maximale uit?

Tijd om in gesprek te gaan met Heidi en Margot van Speel Je Vaardig. Over de ontwikkeling van executieve vaardigheden met spellen die bij jou en bij mij óók in de kast staan.

De twee ontwikkelden min of meer een lesmethoden met een aantal boeken en geven inmiddels ook workshops.

En dan denk je misschien… dat lijkt me totaal niet interessant… ook oudere kinderen en volwassenen kunnen er nog heel wat van opsteken.

Verder in deze hoest-en-proest-aflevering (ja, het ziet er naar uit dat ik toch iets heb opgepikt in Essen) gesprekken met Asmodee over het NK Ticket to Ride op het Spellenspektakel. Inschrijven kan hier. Cristiaan van Asmodee legt uit hoe deze samenwerking met Intertoys in zijn werk gaat.

Quined Games is een bijzondere crowdfundingsactie gestart voor de reprint/nieuwe versie van Chicago 1875. Rafael van Quined vertelt wat er zo speciaal aan is.

Mike van Boardgame Connect vertelt over de designersbeurs waar mensen nieuwe prototypen kunnen uittesten. En dat is vrij uniek in België, zegt hij zelf.

Reviewer Patrick heeft inmiddels de eerste nieuwe spellen uit Essen uitgepakt. Hij vertelt over Spectacular (Geronimo Games) en Dave speelde Lord of the Rings: Duel for Middle Earth.

Verder nog het laatste bordspellennieuws, de Speloptafel top 50 en een overzicht van 10 verschillende manieren waarop je heel erg verkouden over kan komen in een podcast. Maar dat laatste is uiteraard heel erg onbedoeld.

TIMESTAMPS:

00:00 – Opening

04:00 – Spellennieuws

07:40 – 26 oktober: Boardgame Connect in Genk

14:30 – Quined lanceert ‘crowdfunding’ voor Chicago 1875

24:40 – NK Ticket to Ride op Spellenspektakel

30:00 – REVIEW: Spectacular (Geronimo Games)

35:20 – REVIEW: Lord of the Rings: Duel for Middle Earth (Repos Production)

44:30 – Op pad met Speloptafel: Speel je Vaardig

1:12:00 – Speloptafel top 50: nr. 23 – Taveernen van de Oude Stad (999 Games)

1:15:05 – Slot

Door Redactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *