Intarsia (999 Games) – Ontwerper: Michael Kiesling – Illustraties: Lukas Siegmon – Spelers: 2 – 4 – Speeltijd: 40 – 60  minuten – Leeftijd: 10+ – Nederlands: ja – Verkrijgbaar: klik hier

Intarsia, de grote najaarstitel van 999 Games, over het leggen van een parketvloer in Parijs, is nu ook verkrijgbaar in het Nederlands. Het spel is van Michael Kiesling.

Het spel was op Spiel verkrijgbaar bij Pegasus Spiele en dat zorgde voor redelijk wat aanloop. Veel mensen vergelijken het met Azul. Die vergelijking is op zich niet zo vreemd, aangezien de maker, Michael Kiesling, zowel achter Azul als achter Intarsia zit.

In Intarsia ben je ontwerper van een parketvloer voor het befaamde Café de Paris. De vloer moet bestaan uit Intarsia’s, een soort bloemenpatroon, die van buiten naar binnen gelegd kan worden.

Als een ontwerper erin slaagt om zoveel mogelijk houten delen in zijn ontwerp te verwerken, dan levert dat de meeste punten op.

Het spel bestaat uit meerdere fasen, waarbij houten elementen gekocht kunnen worden en vervolgens geplaatst. Daarbij kan de speler gebruik maken van bepaalde gereedschappen.

Door Redactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *