Gooooal!!! (HenMar Games) – Ontwerper: Jason St. Just – Spelers: 2 – Speeltijd: 8 minuten – Nederlands: ja

De Nederlandse uitgever HenMar Games en de Belgische spellenontwerper Jason St Just (1793: Patriots & Traitors, Stratego Waterloo, Lost in Time) werken samen aan een nieuw tweespeler voetbalspel met de naam Gooooal!!!

“De meeste voetbalspellen zijn groots uitgebreid en log”, legt Jason uit. “Het zijn olifanten. Goooal!!! is vergelijkbaar met een cheetah: snel en licht. Een helft duurt vier minuten, dus na acht minuten zit de wedstrijd erop. Als er tenminste geen verlengingen (2 minuten) of strafschoppen nodig zijn.”

“Aangezien de wedstrijd met een timer wordt gespeeld, zijn de wedstrijden altijd snel en spannend”, gaat Jason verder. “Je voelt gewoonweg de druk om te scoren en het gevoel van wanhoop als de tegenstander erin slaagt om bij jou te scoren.”

Het spel werkt pijlsnel, legt de maker uit en het leent zich dan ook echt voor een spellenavond, waarbij spelers meerdere wedstrijden in toernooivorm tegen elkaar spelen.

Goooal!!! is een spel met een combinatie met dobbelstenen en kaarten. De uikomst van de dobbelsteen bepaalt welke speler de bal krijgt (het ene team heeft de oneven cijfers en het andere team de even nummers) en waar op het veld dat is. Vervolgens wordt er geschoten op doel. Daarna bepalen beide spelers met kaarten waar het schot geplaatst wordt (de aanvaller) en waar de keeper heenduikt (de verdediger). Op basis van die uitkomsten valt er een doelpunt of niet.

Volgens St. Just komt het oorspronkelijke ontwerp voor Gooooal!!! uit 2010. Het wordt nu uitgegeven door HenMar games. In het voorjaar van 2025 verschijnt de Gamefound-campagne.

Door Redactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *