Foto: SPIEL

In Duitsland is donderdag het jaarlijkse bordspellenmekka Spiel van start gegaan. De interesse lijkt groter dan ooit, want niet alleen zijn de ‘vierdaagse-kaarten’ uitverkocht, maar ook de losse kaarten voor donderdag, vrijdag én zaterdag.

Op Nederlandse bordspellenfora als bordspelmania, maar ook op Facebook zijn inmiddels de eerste oproepen te vinden, waar mensen op het laatste moment wanhopig een kaartje proberen te scoren. Maar die kans lijkt alsmaar kleiner te worden, nu de ene na de andere dag uitverkocht lijkt te zijn.

Doorverkopen

Daar komt nog eens bij dat het doorverkopen van een kaart op papier nog niet zo makkelijk is. De organisatie van Spiel laat weten dat de kaarten ‘op naam’ zijn verkocht. “Maar als u om verschillende redenen niet aanwezig kunt zijn, kunt u uw tickets doorgeven aan familie, vrienden en kennissen. Hiervoor heeft u een volmacht en een kopie van uw ID nodig – alle informatie moet duidelijk zichtbaar zijn.”

Volgens de organisatie gaan er nu al ‘veel te dure aanbiedingen rond’ en bestaat het gevaar dat oplichters proberen een slaatje te slaan uit het feit dat de kaarten uitverkocht zijn.

Door Redactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *