Spiel in Essen, de grootste bordspellenbeurs van Europa, komt nu heel snel dichterbij. Nog maar een paar weken en vele tienduizenden bordspellenliefhebbers trekken naar Duitsland om zich onder te dompelen in het nieuwste, wat de bordspellenwereld te bieden heeft.

Speloptafel blikt al een tijdje vooruit, maar welke spellen hebben wij op het oog. We komen met twee ’top-5-lijstjes’, samen dus een top 10. Of zoiets. Patrick ging al regelmatig en Dave gaat dit jaar voor de tweede keer naar de Duitse megabeurs. Welke spellen hebben zij op hun verlanglijstje staan en waarom?

Dat uitgevers en verkopers ook al in voorbereiding zijn voor Spiel is logisch, maar ook bordspelverenigingen bereiden zich voor op een tripje naar Duitsland. Amsterdice houdt bijvoorbeeld een ‘pre-Essen-spellendag’. En omdat Nedeland relatief dichtbij de beurs ligt, zijn best veel uitgevers best bereid om een tussenstop te maken in Amsterdam. Lies Spruit van Amsterdice vertelt erover.

Tegenwoordig heb je via vraag@speloptafel.nl de mogelijkheid om dingen te laten uitzoeken over de bordspellenwereld. Arjan van Houwelingen van het Spellenmaakgilde komt met het antwoord op de vraag van Yoni (die al vier spellen ontwikkelde) wat voor hem nu de volgende stap zou moeten zijn.

En Karsten zat ook niet stil deze week. Hij bezocht MoxCon en vertelt over wat er allemaal te zien en te spelen was.

Kortom: volle bak!

TIMESTAMPS:

00:00 – Intro

04:30 – Spellennieuws

08:00 – Lies Spruit (Amsterdice) over de Pre-Essen-spellendag

15:30 – Karsten was op MoxCon (o.a. Sky Team, Sheep Showdown, Cat in the Box, Calavera)

23:00 – Speloptafel zoekt t uit: Arjan van Houwelingen van het Spellenmaakgilde

31:50 – Speloptafel Top 5 (of 10): Onze wenslijstjes voor Spiel

58:00 – Speloptafel top 50 – Nr. 27 – 7 Wonders Duel (Repos Production)

1:01:00 – Slot

Door Redactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *