Welcome To… verzameleditie (Jumping Turtle Games) – Ontwerper: Alexis Allard, Benoit Turpin – Spelers: 1-6 – Speeltijd: 25 minuten – Leeftijd: 10+ – Nederlands: ja

De Vlaamse uitgever Jumping Turtle Games komt met een verzameleditie van de Welcome To-spellen. Het gaat om zes eerder uitgegeven varianten, plus een aantal nieuwe versies.

Volgens de Vlaamse uitgever gaat het om de nieuwe Roswell-uitbreiding, de exclusieve American Dream en de Kwam Kwak uitbreiding. Die zijn niet helemaal nieuws, maar kwamen eerder alleen maar uit als print-and-play.

Ook komt het spel met een solo-mogelijkheid. Het spel wordt geleverd met uitwisbare borden en stiften.

Meer releases

Eerder werd al bekend dat een Nederlandstalige versie komt van het party-deductie-spel Silly Seance. Daarbij moeten helderzienden met visioenen proberen te achterhalen hoe iemand aan zijn of haar einde is gekomen.

Take a Seat (Jumping Turtle Games) – Ontwerper: Eli Pujadas, Ferran Ranalias – Illustraties: Meeple Foundry – Spelers:  1 – 6 – Speeltijd: 20 – 30  minuten – Leeftijd:  8+ – Nederlands: ja

In het spel Take a Seat zijn de spelers een uitbater van een theater en moet je mensen een plekje geven in de zaal. Het spel voor 1 tot 6 spelers heeft een hoge interactie volgens Jumping Turtle Games.

In de basis is Take a Seat een Share & Write game, op basis van spelersinteractie. Elke beurt krijgen spelers de mogelijkheid om een plek te reserveren en krijgen ze de keuze of ze een speciale actie gebruiken om punten te scoren.

Resafa (Jumping Turtle Games) – Ontwerper: Vladimir Suchy – Illustraties: Michal Peichl – Spelers:  1 – 4  – Speeltijd: 60 – 150 minuten – Leeftijd: 14+ – Nederlands: ja

Ook komt er een nieuw spel van Vladimir Suchy in het Nederlands uit bij Jumping Turtle Games: Resafa. Het spel speelt zich af in het Midden-Oosten in de derde eeuw. De spelers zijn kooplieden die goederen kopen en verkopen in verschillende steden in de regio. Daarbij speelt water een bijzonder grote rol.

De spelers bouwen watertanks en kanalen om het water te verdelen naar waar nodig is. In de steden bouwen ze werkplaatsen om hun handel te laten groeien.

Resafa is een spel uit de expertlijn van Juming Turtle Games van 1 tot 4 spelers. Waarschijnlijk ligt de Nederlandstalige versie van het spel begin volgend jaar in de winkel.

Door Redactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *