King of Tokyo Duel (Iello) – Ontwerper: Richard Garfield – Illustraties: Quentin Regnes – Spelers: 2 – Speeltijd: 20 minuten – Leeftijd: 8+ – Nederlands: ja

De tweespelerseditie van King of Tokyo Duel is over twee maanden verkrijgbaar in Nederland. Op het Spellenspektakel zal het voor het eerst op grote schaal te koop zijn, meldt uitgever White Goblin Games.

Sinds deze zomer ligt de distributie van de complete King of Tokyo-lijn bij de uitgever uit Drenthe. En enkele weken later werd ook de tweespeler-editie aangekondigd.

Op het Spellenspektakel (9 en 10 november) zal de Nederlandstalige versie van het spel voor het eerst verkrijgbaar zijn, schrijft White Goblin Games op sociale media. Op Essen (begin oktober) is de Engelstalige versie al verkrijgbaar.

Ook wordt er gezegd dat er twee verschillende edities uitkomen: een rode en een blauwe versie. Dat was eerder ook al het geval met Faraway, met vier verschillende kleuren. De inhoud van de dozen was wel identiek.

Wat zijn de verschillen?

De makers hebben wel de nodige moeite gestoken om de regels van het originele King of Tokyo aan te passen. Het spel is nu omgebouwd tot een ’tug-of-war’ (touwtrek) mechanisme over twee sporen. Het ene spoor is de populariteitspoor en het andere spoor het vernietigingsspoor. Dobbelacties zijn er nog altijd en die zorgen ervoor dat je op een van de twee sporen vooruit gaat.

Het doel van het spel is om de twee pionnen die bij het spoor horen aan jouw kant van het bord te krijgen of een van de twee helemaal op het uiterste vakje aan jouw kant. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om – net als in het origineel – te zorgen dat de tegenstander geen gezondheidspunten meer over heeft.

Ook zijn er nog kaarten en de bekende energieblokjes.

Ook het artwork heeft een flinke metamorfose ondergaan. Het spel heeft nu een typische stripverhaal-look gekregen (zo lijkt het regelboek op een stripverhaal van enkele tientallen jaren geleden).

Door Redactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *