Een vorige editie van het NK Terraforming Mars

Het was al passen en meten dit jaar, maar het is nog altijd niet genoeg om alle belangstellenden voor het NK Terraforming Mars in Amersfoort kwijt te kunnen. Zelfs de reservelijst loopt nu al snel vol, laat de organisatie weten.

“Vorig jaar was het met 130 deelnemers al behoorlijk vol”, zegt Tim Kreuk van de organisatie. “En op dit moment zijn er al 163 gegadigden die mee willen doen. Het zal me niet verbazen als er volgende maand 170 mensen op de lijst staan.”

In 2022 deden er nog 82 mensen mee en dat record werd vorig jaar met 130 mensen al verbrijzeld.

Het grootste probleem is dat het Denksportcentrum in Amersfoort niet zoveel deelnemers aan kan. Aanvankelijk werd voor vandaag gesproken over een maximum van 150 spelers. Kreuk: “Gisteren hebben we nog een keer gaan kijken en hebben we alles opgemeten. Toen zijn we tot de conclusie gekomen dat we het kunnen oprekken tot 160 deelnemers, maar echt niet meer. Het moet ook een beetje comfortabel zijn om in de pauzes rond te lopen enzo.”

Om die reden is inmiddels een reservelijst opgesteld. “Maar meestal zijn er op het laatste moment nog wat afzeggers”, gaat Kreuk verder, “dus ik hoop dat we uiteindelijk zoveel mogelijk mensen van de reservelijst ook een plek kunnen geven.”

NK Terraforming Mars – Denksportcentrum Amersfoort, Nijverheidsweg-Noord 76C. Tijd: 09:30 – 17:00. De deelname kost € 15,-. Meer informatie over het toernooi vind je hier.

Dit artikel gaat verder onder deze advertentie

Andere locatie

Kreuk vindt het te vroeg om zeggen of het NK volgend jaar een andere locatie krijgt. “Eerst maar eens kijken hoeveel mensen zich nog inschrijven op de reservelijst en hoe het evenement dit jaar verlopt. Een grotere locatie zal waarschijnlijk ook een stuk duurder zijn en we proberen de prijs zo laag mogelijk te houden, zodat het toegankelijk is voor de deelnemers.”

De enorme aanloop is voor Kreuk wel het bewijs dat Terraforming Mars een enorme aantrekkingskracht blijft houden, ook al is het spel al bijna tien jaar oud. “Het spel heeft een grote herspeelbaarheid: geen enkel potje is hetzelfde en je moet steeds weer nadenken over wat de beste strategie is met de kaarten die je krijgt. Daarnaast is het spel sinds kort te spelen op Boardgame Arena. Dat maakt het voor veel mensen een stuk makkelijker om te oefenen.”

Binnenkort wordt de nieuwe uitbreiding Prelude 2 van Terraforming Mars geleverd na een uiterst succesvolle kickstarter-campagne. Onderdelen uit dat spel worden niet gebruikt op het NK, ‘omdat niemad de uitbreiding nog heeft.”

De organisatie van het NK Terraforming Mars gaat nu uit van 160 deelnemers. Het gaat om mensen uit 13 verschillende landen. Van de 160 deelenemers is bijna een kwart vrouw: 130 mannen en 30 vrouwen.

Door Redactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *